N De Zitter  KSVO

Ruime zege voor gretig KSVO

KSVO heeft een ruime zege geboekt tegen Jong Essevee, dat halfweg de eerste helft tot tien werd herleid na de uitsluiting van Diabete.

Na een terechte en warme hulde met staande ovatie voor KSVO boegbeeld Jesse Martens, die na 14 seizoenen en 407 wedstrijden bij KSVO een punt achter zijn voetballoopbaan zet, pakte een ontspannen KSVO de wedstrijd meteen in handen. Amper vijf minuten ver trapte Lorenzo Heirwegh na een fout op Casper De Buysscher een vrijschop op de deklat. Vijf minuten later deed Robin Van Wambeke de netten een eerste keer trillen, maar zijn kopbaldoelpunt werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Daarna bleef de partij leuk om volgen, maar halfweg de eerste helft zagen de ambitieuze bezoekers hun kansen flink geschaad door twee gele kaarten in drie minuten voor Ibrahim Diabate. De jonge ref Desmet bestrafte eerst een fout op Heirwegh met geel en aarzelde twee minuten later niet om een fout op De Buysscher eveneens met geel te bestraffen. Tweemaal geel betekende meteen de uitsluiting van Diabate.

KSVO was voor de rust tegen tien man nog tweemaal echt gevaarlijk. Op een mooie aanval over rechts kon Van Wambeke uithalen, maar zijn schot ging nipt over de dwarslat. En nadat een actie van  Franz Tangala geen verlengstuk kreeg, besloot Heirwegh een heerlijke tegenaanval op de doelman.

Na de rust bleef KSVO heel goed voetballen. Een gevaarlijke kopbal van Jourquin werd afgeblazen voor een duwfout in de kleine rechthoek. Op een hoekschop van Eroine Agnikoi stopte doelman Gillian Verbrugge een schot van Adam Kotchkarov. Rune Vandenborre duwde een voorzet van Victor Van Meenen maar nipt naast. Op het uur pakte De Buysscher uit  met een schitterende passeerbeweging, maar de afwerking was niet navenant. Van Meenen trapte een hoekschop rechtstreeks op doel, maar doelman Van Damme liet zich niet verrassen. Een doelpunt kon niet uitblijven en nadat een kopbal van Ketels de vuisten van Verbrugge op zijn weg vond, scoorde Vandenborre fraai op een mooie voorzet van de onvermoeibare Van Wambeke. Vandenborre werd kort daarop vervangen, maar zijn vervanger Matt Demets liet zich meteen gelden. Op een vrijschop van Demets stond Van Damme terug op de goede plaats en op een volgende vrijschop van Demets, dit keer vrij schuin op links, kon Van Damme het gevaar met de vuisten keren. Een scherpe aanval van Gilles Van Herreweghe werd bijna door een bezoekend verdediger in eigen doel besloten. Na een fout op Van Meenen stelde De Mets uiteindelijk de zege veilig vanop de strafschopstip. De afscheidnemende Demets nam er de gele kaart om het truitje uit te trekken graag bij. Maar het beste bewaarde KSVO tot het slot. Op een tegenaanval kreeg de pas ingevallen Jerome Mezine de bal een paar meter voorbij de middenlijn. Hij zag dat de doelman ver voor zijn doel stond en nam in een tijd de bal op de slof, pal in de winkelhaak. Een wereldgoal voor de ook al afscheidnemende Mezine, zijn vijftigste voor KSVO. Meteen de eindstand 3-0. (Geert)

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, De Waele, Jourquin (86’ D’Hondt), Vandenborre (73’ Demets), Heirwegh (63’ Tangala Glenn), Van Herreweghe, De Buysscher (82’ Mezine), Lyssens, Van Wambeke en Mestdagh

Jong Essevee: Van Damme, Guindo (65’ Wukanya), Agnikoi, Diabate, Kotchkarov, Ketels, Tangala Franz (86’ Declerck), Capelle, El Boutaibe, Bracke (81’ Vemba), Dieltjens (65’ Harinck)

Doelpunten:

70’ 1-0 Vandenborre,
85’ 2-0 Demets (penalty)
89’ 3-0 Mezine

Gele kaarten:

Diabete (22’ en 24’), Van Wambeke, Mestdagh, Demets

Rode kaart:

24’ Diabete (2x geel)